Sarsaparilla

Sarsaparilla is een klimplant die 50 meter hoog kan worden en groeit in Zuid Amerika, Mexico, het Caribische gebied, Jamaica en Honduras. De wortels worden al eeuwenlang door de bewoners van Centraal Amerika gebruikt om reuma te bestrijden en de seksuele prestaties te verhogen.

Sarsaparilla werd in 1400 door ontdekkingsreizigers in Europa geïntroduceerd als medicijn tegen syfilis en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Van 1820 tot 1910 was het extract van de wortels in Amerika zelfs het officiële geneesmiddel voor syfilis. In Mexico genoot sarsaparilla in die periode vooral bekendheid als een natuurlijke remedie tegen artritis, kanker en huidproblemen.

Sarsaparilla

In 1950 werd ontdekt dat sarsaparilla ook over antibiotische eigenschappen beschikt. De wortel bevat stoffen die direct in de bloedbaan worden opgenomen en aldaar kwaadaardige micro organismen onschadelijk maken. Het wordt dan ook beschouwd als een goed middel bij koorts, griep en verkoudheid. Op basis van haar ontstekingsremmende kwaliteiten biedt sarsaparilla ook verlichting bij eczeem, artritis, reuma, jicht en ontstekingsreacties als gevolg van psoriasis.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips