Peterselie

Deze smaakmaker in soepen, sauzen en salades wordt al 2000 jaar ook voor allerlei therapeutische doeleinden gebruikt. Een kruidengenezer heeft eens gezegd: “Gooi wat peterselie in de vijver en alle zieke vissen worden onmiddellijk weer beter”. Tegenwoordig wordt er wat nuchterder gedacht over de heilzame kwaliteiten van deze plant. Peterselie werkt darmgasafdrijvend, stimuleert de spijsvertering, bevordert de uitscheiding van urine en normaliseert een te hoge bloeddruk.

Peterselie

Peterselie is rijk aan omega 3 vetzuren die nodig zijn voor de productie van prostaglandines. Eén van de taken van deze hormoonachtige stoffen is het reguleren van de vrouwelijke geslachtsorganen. Peterselie heeft dan ook een gunstig effect op het premenstruele syndroom. In de periode voor de menstruatie krijgt ongeveer 50 % van de vrouwen last van o.a. prikkelbaarheid, opgeblazen gevoel in de onderbuik, humeurigheid, depressie, misselijkheid, pijnlijke borsten en het vasthouden van vocht. Deze symptomen worden veroorzaakt door de hormonale veranderingen die zich vlak voor de menstruatie in het lichaam afspelen. Peterselie kan helpen deze menstruatieklachten te verminderen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips