Molybdeen
Pas recentelijk werd ontdekt dat molybdeen een belangrijke functie in het lichaam vervult. In Lin Xian dat behoort tot de Chinese provincie Hunan werd enige jaren geleden het hoogste aantal kankergevallen van de wereld gemeten. De bodem en dus ook het voedsel bleek nauwelijks molybdeen te bevatten. Met behulp van supplementen is het aantal kankergevallen drastisch verlaagd. De wetenschap concentreert zich nu op de vraag, of molybdeen een rol speelt in het voorkomen en genezen van deze ziekte.
Dit mineraal is in het lichaam betrokken bij de omzetting van koolhydraten en vetten in energie en de opname van ijzer en koper. Molybdeen gaan ook de vorming van tandcariës tegen.
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
0,2 tot 0,5 mg
Molybdeen zit in:
dierlijke voedingsstoffen zoals:
melk, orgaanvlees.
plantaardige voedingsstoffen zoals:
peulvruchten, sojaolie, wijn, boekweitgraan, volkoren producten.
Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.