Koper

Tot voor kort werd koper gerekend tot de essentiële mineralen. Tegenwoordig denken wetenschappers daar anders over. Een teveel aan koper kan giftige reacties in het lichaam veroorzaken en een goede opname van zink verstoren. Daarom wordt dit mineraal slechts in zeer bescheiden hoeveelheden aan supplementen toegevoegd. De meeste voedingsmiddelen bevatten koper, dus eventuele tekorten zullen niet snel ontstaan.

De hoogste concentratie koper bevindt zich in de lever en de hersencellen. De belangrijkste functies zijn het verlenen van assistentie bij de eiwitstofwisseling en energieproductie. Ook is koper belangrijk voor een gezonde huid en haarkleur en remt dit mineraal de aanmaak van histamine in de huid. Dit is de stof die jeuk veroorzaakt.

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid:

2 mg.

Koper zit in dierlijke voedingsstoffen zoals: orgaanvlees, eierdooiers, krab, kreeft, oesters, slakken, plantaardige voedingsstoffen zoals: volkoren producten, noten, pruimen, spinazie.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips