Koninginnegelei

De natuur herbergt talloze mysteries die door wetenschappers nog steeds niet zijn opgelost. Eén daarvan is koninginnegelei of Royal Jelly. De volledige samenstelling van dit typische bijenproduct heeft men tot op heden nog niet kunnen achterhalen. Op basis van laboratoriumanalyses is inmiddels wel vastgesteld, dat deze melkachtige substantie voor 96 % uit vitamines, mineralen, aminozuren en enzymen bestaat. De resterende bestanddelen hebben onderzoekers echter nog steeds niet kunnen identificeren. Wel vermoedt men dat deze ‘ontbrekende schakels’ in hoge mate de veelzijdige werking van Royal Jelly op onze gezondheid bepalen. Koninginnegelei wordt aangemaakt door een speciale groep jonge werkbijen tussen de 6e en 12e dag van hun leven. Het recept bestaat uit stuifmeelpollen, honing en nectar uit de klieren van bloemen.

Deze melkachtige substantie dient als voedsel voor de larven. Als ze eenmaal een volwassen status hebben bereikt, komt daar een einde aan. Alleen de bijenkoningin mag zich een leven lang met koninginnegelei voeden. Ze wordt dan ook twee keer zo groot en leeft vijftig maal langer dan een gewone werkbij. Koninginnegelei kan beschouwd worden als een zeer complete multivitamine op natuurlijke basis. Het bevat de vitamines A, vitamine B complex, vitamine C en vitamine E plus vele essentiële mineralen en spijsverteringsenzymen. Deze essentiële voedingsstoffen verbeteren de energiehuishouding van het lichaam. Een ideaal middel dus om vermoeidheid en stress te verdrijven. Bovendien komen in dit natuurlijke bijenproduct alle noodzakelijke aminozuren voor. Voorts is dit bijzondere goedje uit de bijenkorf rijk aan anti bacteriële en antibiotische substanties. Wetenschappelijk onderzoek heeft eveneens aangetoond, dat koninginnegelei het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips