Honing

Honing en volksgeneeskunst gaan al tientallen eeuwen hand in hand. Dit natuurproduct uit de bijenkorf is samengesteld uit natuurlijke suikers zoals fructose, dextrose en sucrose stuifmeelkorrels, eiwitten en enzymen. Aan de lijst met mineralen en sporenelementen komt bijna geen einde: mangaan, borium, kobalt, kalium, calcium, fosfor, chroom, natrium, magnesium, silicium, chloor, ijzer, en jodium. Verder treft men in honing ook de vitamine C, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B6 en vitamine K aan.

Honing geniet als zoetstof de voorkeur boven riet en bietsuiker. De suikers in honing belasten minder het spijsverteringsproces, omdat deze direct in het bloed worden opgenomen.

Honing

De heilzame uitwerking op allerlei ziekten schuilt in de eigenschap van honing om schadelijke bacteriën in het lichaam te doden. Voorts zorgen de inhoudstoffen voor een betere doorbloeding van de hartkransvaten en stimuleren ze de samentrekkende kracht van het hart. Dit helpt o.a. om een te hoge bloeddruk omlaag te brengen. Door de enorme rijkdom aan mineralen waaronder ijzer is honing ook een beproefd middel om bloedarmoede te bestrijden.


Relevante artikelen
2 reacties
  1. ghislain van de kerckhove

    honing is zeer gezond
    dat is een natuurlijk zoetstof

  2. Pas op bij zelfgemaakte honing ivm kans op .botulisme.
    Mn bij babys een vd oorzaken van sudden death syndrom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips