Haaienkraakbeen

Haaien zwemmen al 400 miljoen jaar in de oceanen rond. Daarmee zijn ze de oudste overleveraars op aarde. Deze vervaarlijke roofdieren beschikken over een uniek afweersysteem dat ze beschermt tegen praktisch alle ziekten die op aarde voorkomen. Haaien zijn dan ook absoluut ongeschikt om als proefdier te worden gebruikt. Zo hebben wetenschappers jarenlang geprobeerd om deze dieren met kanker te besmetten. Het is ze echter nog nooit gelukt. De haai is het enige dier met een skelet dat volledig is opgebouwd uit kraakbeen. Wetenschappers gaan er vanuit dat daar het geheim ligt van de superieure immuniteit van de haai. Nader onderzoek heeft uitgewezen, dat haaienkraakbeen voor 21,5 % uit mucopolysaccharides bestaat. Deze stof remt ontstekingen in de gewrichten en kan tumorgroei verminderen. Haaienkraakbeen wordt dan ook ingezet bij artritis en kanker.

Kanker

Mucopolysaccharides gaan de groei van bloed en lymfevaten in kankergezwellen tegen, zodat het weefsel niet meer gevoed kan worden. Het gevolg is dat de tumoren gaan slinken. In het Ernesto Conteras Hospital in Tijuana (Mexico) hebben acht mensen met kanker een kuur met haaienkraakbeen ondergaan. Deze zeven vrouwen en één man hadden geen resultaat gehad bij andere therapieën.
Vijf patiënten waren na afloop van het onderzoek tumorvrij, terwijl bij de overige personen de gezwellen met 80 % waren afgenomen. Ook in Amerika, Chili, Argentinië en Engeland zijn inmiddels vele onderzoeken met bevredigende resultaten uitgevoerd naar het effect van haaienkraakbeen op kanker.

Artritis

Haaienkraakbeen wordt beschouwd als een natuurlijke en revolutionaire remedie tegen artritis. De ontstekingen in de gewrichten ontstaan door een niet correct werkend afweersysteem van het lichaam. Door nog onbekende oorzaak worden er antistoffen aangemaakt, die het kraakbeen tussen de gewrichten aanvallen. Na verloop van tijd komen er stukjes kraakbeen los te liggen, waardoor de gewrichtsweefsels gaan irriteren. Uiteindelijk resulteert dit in ontstekingen en zwellingen, die doorgaans gepaard gaan met stijfheid en pijn. De mucopolysaccharides in haaienkraakbeen corrigeren de werking van het afweersysteem van het lichaam.

Er worden niet langer antistoffen aangemaakt die het kraakbeen verzwakken. Het lichaam zal er nu juist alles aan doen om de ontstekingen van de gewrichten met de meest krachtige middelen te bestrijden. Professor Rejohlec verbonden aan de Carles Universiteit in Amerika verdeelde 147 artritispatiënten in twee groepen. Eén daarvan behandelde hij met haaienkraakbeenpoeder en de ander met traditionele medicijnen. De resultaten waren opmerkelijk. Bij 85 % van de patiënten uit de haaienkraakbeengroep was de pijn binnen twee weken vrijwel verdwenen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips