Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is het meest onderzochte kruid van de laatste dertig jaar. Inmiddels zijn er al meer dan 700 wetenschappelijke rapporten over het extract van de bladeren van deze boom verschenen. In Frankrijk en Duitsland is Ginkgo biloba al vele jaren het meest voorgeschreven natuurlijke medicijn door huisartsen en specialisten. In het bijzonder bij klachten als een slecht geheugen, concentratiestoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, depressie en beginnende dementie. Ginkgo biloba is de oudste boom ter wereld. Vroeger groeiden er 15 verschillende soorten op aarde, maar slechts één type heeft de ijstijd overleefd. Deze kwam aanvankelijk alleen nog in China langs de oevers van de rivier de Yangtze voor.

Japanse monniken hebben de boom naar hun land gehaald om de omgeving van de tempels op te fleuren. Daarom wordt Ginkgo biloba ook wel Japanse Tempelboom genoemd. De belangrijkste toepassing van het extract van de bladeren is het verbeteren van de hersenfunctie. In dit orgaan bevindt zich een fijnmazig netwerk van zeer nauwe bloedvaatjes, die de hersencellen van zuurstof en glucose voorzien. Als we ouder worden, wordt de doorlaatbaarheid van deze bloedvaatjes geleidelijk minder. Het eerste symptoom van een afnemende doorbloeding van het hersenweefsel is oorsuizen. In het volgende stadium is er sprake van een slechter wordend geheugen en een verminderde concentratie. Met Ginkgo biloba kunnen deze belangrijke functies van de hersenen weer verbeterd worden. De bladeren van de Ginkgo biloba bevatten een unieke verzameling bioflavonoïden en antioxidanten, die ongehinderd kunnen doordringen tot zelfs de kleinste haarvaatjes van het hersenweefsel.

Deze ginkgoliden A, B, C en M beschermen, versterken en reinigen de vaatwanden, waardoor de doorbloeding van de hersenen wordt verbeterd. Dit heeft een stimulerende uitwerking op de hersenfunctie. Het geheugen en concentratievermogen worden merkbaar verbeterd. Ook doorbloedingproblemen in de benen een typische vrouwenklacht kunnen met Ginkgo biloba verholpen worden. De ginkgoliden verbeteren namelijk ook de doorlaatbaarheid van de haarvaten in de benen. Dit helpt bij o.a. koude voeten en vermoeide, prikkelende of kriebelende benen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips