Dulse

Dulse is een rood zeewier dat vooral populair is in Ierland. De lokale bevolking eet het vaak als verse groente bij de maaltijd of als snack bij een pintje Guinness. In Nederland is het consumeren van zeewier nog niet zo ingeburgerd. Wij moeten immers rillen bij de gedachte aan gerechten als zeewiersoep of zeewiersalade. Door de Verenigde Naties is zeewier echter tot de beste alternatieve voedingsbron van de wereld uitgeroepen. Uitgebreide analyses hebben aangetoond dat zeewieren als dulse, kelp, spirulina, hiziki, agar agar en arame bijzonder rijk zijn aan voedingsstoffen.

Dulse

In deze groente uit zee komen meer dan 60 verschillende elementen voor, waaronder vitamines, mineralen en aminozuren. Op dit ogenblik komt nog maar 1 % van de gehele wereldvoedselvoorziening uit zee. Maar deskundigen hebben geschat dat alleen al in de Sargasso Zee de hoeveelheid zeewier zo groot is, dat hiermee 500 jaar lang de gehele bevolking van Europa gevoed zou kunnen worden. Dulse bevat van alle zeewieren het hoogste gehalte aan ijzer en regenereert het bloed.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips