Duizendblad

Duizendblad ontleent haar naam aan de ontelbare vertakkingen. Dit doet sterk lijken op ons bloedvatenstelsel, dat overgaat van grote vaten in kleine haarvaten. Het is dus niet meer dan logisch, dat er een link bestaat tussen duizendblad en ons bloedtransportsysteem. En die is er inderdaad. Dit kruid verbetert de doorbloeding van het gehele lichaam en is dus een probaat middel bij o.a. koude handen en voeten. Duizendblad werd vroeger ook ‘soldatenkruid’ genoemd. Het werd op het slagveld aangewend om bloedingen te stelpen. De gekneusde bladeren werden op de wond gelegd, en de bloeding en pijn werden snel minder.

Duizendblad

Ook bij inwendig gebruik heeft het een bijzonder heilzame werking. Dit kruid heeft een kalmerende invloed en vermindert hoofdpijn. Bovendien geeft het verlichting bij maag en darmklachten en heeft het een regulerende werking op de hormoonbalans. Dit helpt vrouwen om menstruatieklachten en overgangsklachten te verminderen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips