Druivenpitten

De druivenpitten van rode wijndruiven zijn bijzonder rijk aan OPC (Oligomeric proanthocyanidins). Dit zijn antioxidanten die de allerkleinste bloedvaten de haarvaten beschermen, repareren en sterker maken. Klinische testen hebben uitgewezen, dat Druivenpitten / OPC vijftig keer effectiever dan vitamine E en twintig keer effectiever dan vitamine C is. OPC heeft vooral een versterkend effect op de haarvaten van de benen. Dit leidt tot een verbeterde doorbloeding. Zo kunnen klachten als vermoeide, branderige, onrustige en opgezette en koude benen en voeten bestreden worden. Deze ongemakken zijn immers allemaal het gevolg van verzwakte haarvaten en dus een verminderde doorbloeding in de benen.

Druivenpitten

Vooral vrouwen worden getroffen door beenklachten. Volgens een recent onderzoek tasten hormonen de haarvaten van de benen aan. Dit aftakelingsproces kan extra versneld worden door het gebruik van medicijnen tegen botontkalking en overgangsklachten. Deze bevatten immers meestal ook hormonen. Hetzelfde geldt voor de anticonceptiepil.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips