Chlorella

Dit groene micro algje wordt gekweekt in speciale zoetwaterbassins in het Verre Oosten. Hoewel Chlorella al 2,5 miljoen jaar op aarde leeft, staat het pas de laatste 10 jaar in de belangstelling van voedingstechnologen. Deze nieuwe ’totaalvoeding’ is een grote bron van vitamine B complex, vitamine C en vitamine E, mineralen en aminozuren. Chlorella bestaat voor 52 % uit eiwit en is dus een ideaal voedingssupplement voor mensen die geen of weinig vlees eten. Een ander belangrijk ingrediënt in chlorella is chlorofyl. Dit is de groene kleurstof in planten. Deze stof houdt het bloedsysteem schoon en heeft een anti bacteriële werking.

Daarom wordt het gebruik van chlorella aangeraden aan mensen die last hebben van een slechte adem. Deze klacht wordt veelal veroorzaakt door bacteriën die op het achterste deel van de tong leven. Daar scheiden ze een onwelriekend gas af. Chlorella is ook een zeer belangrijke leverancier van natuurlijk RNA en DNA. Dit zijn nucleïnezuren die informatie over onze lichaamscellen opslaan en overbrengen naar de ribosomen, waar de eiwitproductie plaatsvindt. Onderzoek heeft aangetoond, dat natuurlijke RNA en DNA kunnen helpen het verouderingsproces drastisch te vertragen. Chlorella geeft extra energie, verdrijft vermoeidheid, bevordert de spijsvertering en versterkt het afweersysteem.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips