Chaperal

Dit kruid groeit in het zuidwesten van de Verenigde Staten en werd vroeger door medicijnmannen toegediend bij kanker, slangenbeten, infectie, artritis en tuberculose. Tegenwoordig wordt het extract van de bladeren van chaperal vooral gebruikt bij verkoudheid, griep en diarree. Chaperal bevat veel vitamine A, vitamine C en vitamine E, die zoals bekend een beschermende werking tegen welvaartsziekten en voortijdige veroudering hebben.

Bovendien bevat dit kruid de zeer krachtige antioxidantnordihydroguaiarectic acid, kortweg NDGA genaamd. Deze stof remt de groei van kankercellen in het lichaam af. Door de Amerikaanse voedingsraad (FDA) is chaperal echter onlangs van de lijst met veilige kruiden afgevoerd. Deze actie werd ondernomen, nadat een vrouw een leververgiftiging opliep na het consumeren van grote hoeveelheden chaperaltabletten. Hoewel zij snel herstelde van deze aandoening, werden toch alle chaperalproducten uit de health food stores verwijderd. Medische wetenschappers twijfelen echter niet aan de integriteit van dit kruid en gaan verder met hun onderzoek. Totdat er meer bekend is over het vergiftigende effect van chaperal, wordt het gebruik van lage doseringen aangeraden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips