Canadese geelwortel

Canadese Geelwortel of Golden Seal in de Appalachian Mountains in Noord Amerika. De Cherokee Indianen gebruikten dit kruid niet alleen om haar heilzame eigenschappen, maar beschilderden met de gele kleurstof ook hun wapens en kleding. Canadese geelwortel is een snelwerkend antibioticum en ontstekingsremmer. De werkstoffen worden direct in het bloed opgenomen en naar de probleemgebieden in het lichaam getransporteerd.

Het kruid heeft vooral een gunstig effect op ontstekingen van de slijmvliezen van de maag, spijsverteringskanaal, vagina, blaas en urinewegen. Voorts helpt Canadese Geelwortel een hoge bloeddruk te normaliseren en de darmwerking te stimuleren. Daarnaast vermindert dit kruid de pijn, verbetert het de wondgenezing en stimuleert het de eetlust. Het bestanddeel berberine sulfaat heeft een beschermende werking tegen kanker.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips