Betaïne HCL

Betaine HCL. De maagklieren produceren diverse enzymen die nodig zijn voor de vertering van vetten, koolhydraten en eiwitten. De belangrijkste daarvan is betaïne HCL. Dit enzymwordt aangemaakt, zodra er vetten en koolhydraten in de maag arriveren. Bij een overconsumptie van vetten en koolhydraten, een overvloedig eetpatroon en stress neemt de concentratie betaïne HCL in het maagzuur af. Het gevolg daarvan is, dat vetten en koolhydraten niet optimaal in de maag afgebroken kunnen worden. Dit leidt tot wisselende spijsverteringsstoornissen.

Betaine HCL

Een verminderde aanmaak van Betaine HCL wordt ook in verband gebracht met botontkalking en bloedarmoede. De opname van calcium en ijzer neemt in deze situatie namelijk drastisch af. Bij meer dan de helft van de mensen met galstenen is het maagzuur opvallend arm aan betaïne HCL. Hetzelfde geldt voor mensen die last hebben van psoriasis, eczeem en voedselallergie. Het gebruik van een betaïne HCL supplement wordt aanbevolen aan iedereen van 50 jaar en ouder. Vanaf die leeftijd neemt de lichaamseigen productie van dit enzymimmers geleidelijk af.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips