Appelazijn
Appelazijn wordt vervaardigd uit appelcider. Dit product is bekend geworden door de Amerikaanse arts D.C. Jarvis. Hij bestudeerde de volksgeneeskunde in Vermont. Het was hem opgevallen dat de bewoners van deze streek opvallend gezond waren en volgens de statistieken een gemiddeld hoge leeftijd bereikten.
Jarvis ontdekte dat de consumptie van appelazijn in deze streek zeer hoog lag. Tijdens zijn onderzoek legde hij een verband tussen het ontstaan van ziektes en een alkalische (de tegenpool van zuur) reactie van het bloed. Hij stelde dat het accent gelegd moest worden op voedingsmiddelen die juist organische zuren aan het lichaam toevoegen. Zoals appelazijn. Volgens Jarvis leidt het geregelde gebruik van appelazijn tot een gezond en lang leven.
Bovendien werkt appelazijn geneeskrachtig bij allerlei geestelijke en lichamelijke klachten, zoals: overgewicht, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, duizeligheid, onvruchtbaarheid en keelpijn. Andere onderzoeken hebben nog meer heilzame eigenschappen van appelazijn aangetoond. Het werkt ook bloedzuiverend, vochtafdrijvend, spijsverteringbevorderend en cholesterolverlagend. Appelazijn bevat vitamine B2 en de mineralen calcium, fosfor, kalium, koper en magnesium.
appelazijn een koffie lepel op een glas water
drie maal per dag achter uw eten