Appelazijn

Appelazijn wordt vervaardigd uit appelcider. Dit product is bekend geworden door de Amerikaanse arts D.C. Jarvis. Hij bestudeerde de volksgeneeskunde in Vermont. Het was hem opgevallen dat de bewoners van deze streek opvallend gezond waren en volgens de statistieken een gemiddeld hoge leeftijd bereikten.

Jarvis ontdekte dat de consumptie van appelazijn in deze streek zeer hoog lag. Tijdens zijn onderzoek legde hij een verband tussen het ontstaan van ziektes en een alkalische (de tegenpool van zuur) reactie van het bloed. Hij stelde dat het accent gelegd moest worden op voedingsmiddelen die juist organische zuren aan het lichaam toevoegen. Zoals appelazijn. Volgens Jarvis leidt het geregelde gebruik van appelazijn tot een gezond en lang leven.

Bovendien werkt appelazijn geneeskrachtig bij allerlei geestelijke en lichamelijke klachten, zoals: overgewicht, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hoofdpijn, hoge bloeddruk, duizeligheid, onvruchtbaarheid en keelpijn. Andere onderzoeken hebben nog meer heilzame eigenschappen van appelazijn aangetoond. Het werkt ook bloedzuiverend, vochtafdrijvend, spijsverteringbevorderend en cholesterolverlagend. Appelazijn bevat vitamine B2 en de mineralen calcium, fosfor, kalium, koper en magnesium.


Relevante artikelen
1 reacties
  1. ghislain van de kerckhove

    appelazijn een koffie lepel op een glas water
    drie maal per dag achter uw eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips