Anijs

Anijs gedijt het beste in warme, zonnige gebieden met een zanderige ondergrond. De plant wordt gekweekt vanwege de zaadjes. Deze bevatten een olie die bij tal van lichamelijke ongemakken uitkomst biedt. Vroeger hing men in huis overal de takken van deze plant op. Men geloofde dat de sterke geur Het Kwaad op een veilige afstand hield. Heeft u regelmatig last van nachtmerries? Dan hier een prima tip uit het verre verleden. Stop wat anijszaadjes in uw kussensloop en de angstdromen blijven gegarandeerd weg! Een oude volkswijsheid leert ons voorts, dat anijszaadjes op het nachtkastje een verjongende uitwerking hebben.

Anijsolie wordt in de natuurgeneeskunde vooral gebruikt bij problemen aan de luchtwegen of de spijsvertering. Bovendien hebben de inhoudsstoffen een regulerende uitwerking op de hormonenbalans van het menselijk lichaam. Het wordt dan ook wel eens voorgeschreven om de seksdriften te stimuleren en de afscheiding van moedermelk te bevorderen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips