Aloe vera

Het bittere sap van deze plant heeft een sterk helend effect op de huid. Al 18 eeuwen lang wordt Aloë vera uitwendig toegepast bij o.a. wonden, infecties en verbrandingen. Sinds 1930 wordt het extract van het buitenste blad ook in natuurlijke geneesmiddelen gebruikt. De inhoudstoffen bestrijden virussen die o.a. Herpes simplex (lipblaasjes) en mazelen kunnen veroorzaken. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen dat Aloe vera een gunstig effect op AIDS heeft.

Aloe vera

Aloe vera verbetert de spijsvertering, bevordert de doorbloeding van het lichaam en versterkt de functie van de lever, nieren en galblaas. Voorts remt Aloe vera de vorming van histamine in de huid af. Dit is de stof die hardnekkige aanvallen van jeuk kan veroorzaken. Ook wordt het extract van de buitenste bladeren van deze plant gebruikt om ontstekingen en pijn te bestrijden.

Bespaar flink op je zorgverzekering

Miljoenen Nederlanders betalen elk jaar teveel voor hun zorgverzekering. Vergelijk hieronder eenvoudig alle zorgverzekeringen en zie direct hoeveel u kunt besparen.

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips