Alchemilla

Arabische vrouwen geloven dat dit kruid eeuwige jeugd en schoonheid brengt. Alchemilla de Nederlandse benaming is Vrouwenmantel is dan ook zeer populair in de Arabische landen. De naam Alchemilla is overigens afkomstig van het woord ‘Alchemie’. De voorloper van de hedendaagse chemie die al door de Grieken, Egyptenaren en Chinezen werd beoefend. Alchemisten zochten o.a. naar een levenselixer dat onsterfelijk zou maken of in ieder geval het leven zou moeten verlengen. Zij schreven aan vrouwenmantel een imposante reeks van miraculeuze genezingen toe.

In Amerika en Europa wordt dit kruid voornamelijk gebruikt bij veroudering van de gewrichten. Het is immers één van de beste natuurremedies om de gewrichten weer soepel te maken. Alchemilla is in staat om de doorbloeding in het gebied van de gewrichten weer sterk te bevorderen. Dit betekent dat de gewrichten goed gereinigd kunnen worden van afvalstoffen en kraakbeenresten.

Bovendien leidt de verbeterde doorbloeding tot een voldoende aanvoer van bouwstoffen om het kraakbeen weer sterker en gezonder te maken. Alchemilla is bovendien rijk aan pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen, zodat de pijnklachten zullen verminderen. Alchemilla reguleert eveneens de menstruatie en bevordert de eetlust.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips