Acerola

De Malpgihia glabra is een boom die groeit in het Noorden van Zuid Amerika, Centraal Amerika en de tropische eilanden Jamaica, Puerto Rico en Hawaiï. Acerola is het fruit van deze boom. Een rode vrucht met een doorsnee van ongeveer 1 tot 2 centimeter, die erg lijkt op de kersen die u ’s zomers bij de groenteman koopt. Acerola is de rijkste bron van natuurlijke vitamine C. Het sap van deze vrucht bevat maar liefst 4,5 % vitamine C. Dat is dus aanmerkelijk meer dan de 0,5 % die één sinaasappel oplevert. Ook wat betreft andere voedingsstoffen verslaat Acerola de sinaasappel op alle fronten. Zo bevat deze vrucht bijvoorbeeld twee keer zoveel vitamine B5 en magnesium. Bovendien bevat Acerola meer vitamine B1, vitamine B2 en vitamine B3 dan welke andere fruitsoort dan ook. U denkt nog steeds dat wortelen de belangrijkste leverancier van vitamine A zijn? Acerola laat met een score van 12.500 IU tegen 11.000 IU deze groente ver in haar schaduw staan.

Bovendien bevat deze vrucht zeer veel bioflavonoïden. Dit zijn voedingsstoffen die het effect van vitamine C in het lichaam verhogen. Acerola wordt vooral gebruikt bij een slechte lichamelijke weerstand tegen griep en verkoudheid. Het hoge gehalte aan vitamine C versterkt immers het immuunsysteem van het lichaam tegen schadelijke virussen die deze typische winterklachten kunnen veroorzaken. Daarnaast wordt vitamine C gerekend tot een van de krachtigste antioxidanten. In deze rol beschermt deze voedingsstof onze lichaamscellen tegen vernietiging door vrije radicalen. Steeds meer onderzoeken wijzen uit, dat vitamine C vooral het bindweefsel van de huid voor dit afbraakproces behoedt. Hoge doseringen worden dan ook aanbevolen om voortijdige veroudering van de huid tegen te gaan.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips