Gingivostomatitis

Klachten en verschijnselen:
– Zweren in de mond en op het tandvlees.
Slechte adem.
– Koorts en malaise.

Gingivostomatitis is een infectie die bij kinderen nogal eens voorkomt in de mond. Het is een virusinfectie die vaak een bovenste luchtweginfectie, zoals verkoudheid of griep, vergezelt. De aandoening kan variëren van licht tot ernstig en duurt gewoonlijk ongeveer twee weken.

Diagnose voor gingivostomatitis

Als uw kind zweren of rauwe plekken heeft op het tandvlees of aan de binnenkant van de wang, slechte adem en koorts heeft en zich niet lekker voelt, raadpleeg dan de huisarts.

De huisarts zal de mond van uw kind onderzoeken en verder letten op een onderliggende infectie, vooral van de luchtwegen en de keel. Eventueel kan een strijkje genomen worden voor kweek van micro-organismen.

Behandeling bij gingivostomatitis

Behandeling van de onderliggende infectie of aandoening zal helpen om de infectie van de mond te laten verdwijnen. Een mondspoeling kan helpen om de pijn te verlichten en de genezing te bevorderen. Goede mondhygiëne en een zacht, voedzaam dieet en veel drinken zijn belangrijk.

Spoelen van de mond met een mengsel van een theelepeltje zout op een vierde liter water, of een vrij verkrijgbare mondspoeling, kan verzachtend werken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips