Arniflor

Arniflor is een geneesmiddel dat bestaat uit een alcoholische tinctuur uit de verse, bloeiende arnica montana. Het middel is ook als zalf verkrijgbaar. Tot de werkzame bestanddelen behoren o.a. etherische oliën, azuleen, xanthofyllen en arnicaflavon. De stoffen werken ontstekingsremmend en pijnstillend. Het snelle slinken van zwellingen bij toepassing van de zalf is toe te schrijven aan de betere doorbloeding, gepaard gaande met resorptie van vocht rondom de bloedvaten.

Arniflor

Toepassing. Verstuikingen, bloeduitstortingen, spit, reumatische aandoeningen, kneuzingen.

Voorzorgen/Waarschuwing. De tinctuur en de zalf niet toepassen bij open wonden. Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor arnica. Bij tot allergie neigende patiënten kunnen huidirritaties optreden.

Gebruik tijdens zwangerschap. Arniflor kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, overeenkomstig het voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Tinctuur: kompressen en inwrijvingen: verdunnen met tien delen water. Zalf: naar behoefte uitwendig toepassen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips