Antikoppine

Antikoppine is een geneesmiddel dat als werkzame stof calciumcarbasalaat in tabletvorm bevat. Het middel heeft pijnstillende en koortsverlagende eigenschappen.

Antikoppine

Toepassing. Hoofdpijn en kiespijn.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met maagaandoeningen, leverziekten, neiging tot bloedingen of zij die met antistollingsmiddelen worden behandeld. Aangeraden wordt het middel niet te gebruiken kort voor of kort na het trekken van tanden of kiezen of bij alcoholgebruik.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van Antikoppine in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De volgende bijwerkingen zijn beschreven: maagklachten, bloedingen in het maag-darmkanaal, bloedarmoede en overgevoeligheidsreacties.

Wijze van gebruik. Volwassenen: 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per etmaal. De tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen, goed omroeren en opdrinken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips