Acnecure

Acnecure is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen meconazolnitraat en benzoylperoxide in een crème bevat. Benzoylperoxide heeft een afschilferende werking en miconazolnitraat gaat de groei van bacteriën tegen.

Toepassing. Bepaalde vormen van acne.

Voorzorgen/Waarschuwing. Men mag het middel niet gebruiken bij overgevoeligheid voor een van de bestanddelen. Oppassen voor contact met de ogen of slijmvliezen van de mond of neus. Indien dit onverhoopt toch gebeurt, dan direct met veel water spoelen. Niet gebruiken op een beschadigde huid of vlak voor, tijdens of vlak na het zonnebaden.

Acnecure

Gebruik tijdens zwangerschap. Acnecure kan, voor zover bekend zonder bezwaar, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Bijwerkingen. Irritatie en droogheid van de huid kunnen optreden. Een allergische reactie en overgevoeligheid zijn eveneens mogelijk. Indien in de loop van de behandeling bijwerkingen optreden, zoals jeuk en zwelling, al dan niet met vochtafscheiding, moet de behandeling worden gestaakt.

Wijze van gebruik. De crème tweemaal daags in een dun laagje op de huid aanbrengen. Het verdient aanbeveling voor het toepassen van de crème het gezicht met lauwwarm water te wassen. De behandeling kan zo lang worden voortgezet tot de symptomen verdwenen zijn (gewoonlijk tussen 4 en 12 weken).


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips