Acipen-V

Acipen-V is de merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van capsules of drankje) dat als werkzame stof een penicillinepreparaat (antibioticum) bevat.

Toepassing. Infecties van allerlei organen.

Voorzorgen/Waarschuwing. Wanneer u overgevoelig bent voor dit geneesmiddel, hetgeen kan blijken uit het optreden van rode vlekjes op de huid, koorts of een pijnlijke tong, dient u de behandelend arts direct te waarschuwen. Het is raadzaam hem ook over andere klachten, die na 1-2 dagen kunnen optreden, in te lichten.

Gebruik tijdens zwangerschap. Acipen-V kan, voor zover bekend zonder bezwaar, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Acipen-V

Bijwerkingen. Soms treden er maag- of darmklachten op, zoals misselijkheid of diarree. Deze gaan meestal vanzelf over.

Wijze van gebruik. De arts zal u duidelijke instructies geven omtrent het aantal in te nemen capsules of de hoeveelheid van het drankje en het tijdstip waarop dit moet plaatsvinden.

Innemen bij voorkeur een half uur voor het ontbijt, een half uur voor de lunch, en voor het slapen gaan. De capsules moeten in hun geheel worden doorgeslikt, bij voorkeur met water. De fles met het drankje iedere keer voor het gebruik schudden. Het lepeltje voor het drankje tot de 3 ml-streep vullen. Het lepeltje na gebruik met water schoonmaken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips