Maandelijkse lasten zo laag mogelijk houden? 3 tips

Het leven is duur, zeker ook als je gezond wilt leven. Een sportlidmaatschap kost een aantal honderden euro’s per jaar. Groente en fruit kost meer dan een snack van de snackbar als je er voldoende van wilt hebben om op te kunnen functioneren. Mankeer je iets, dan loop je het risico het eigen risico van je zorgverzekering aan te moeten spreken, wat in het uiterste geval ook weer 385 euro in een jaar kost. Daarom kan het geen kwaad om te overwegen hoe je elders kun besparen op jouw maandelijkse kosten. Hier een aantal tips om deze zo laag mogelijk te houden.

Minder energie verbruiken

Een flinke kostenpost in het huishouden is je energierekening. Je komt er niet onderuit dat je warm water nodig hebt, moet kunnen koken, het huis moet kunnen verwarmen, televisie wilt kijken en je telefoon moet kunnen opladen. Verbruiken doe je sowieso. Wel kun je letten op je verbruik. Staan er apparaten aan die niet actief gebruikt worden? Staan er lampen aan ruimtes waar niemand is? Koop je een nieuw elektronische apparaat, let dan op het energielabel en ga voor een energiezuinig apparaat.

Minder voor je energie betalen

Een andere manier om besparen op je energierekening, is door ervoor te zorgen dat je het gunstigste energiecontract hebt. Er zijn nu eenmaal meer energieleveranciers dan jouw huidige leverancier, dus er valt wat te kiezen. Gelukkig kun je online energie vergelijken. Kijk naar het verbruik op je vorige jaarafrekening en vul dit bij het zoeken in, zodat je een reële schatting krijgt van wat je bij andere leveranciers maandelijks en jaarlijks kwijt zou zijn. Kies de goedkoopste en profiteer van de welkomstkorting. Sluit een overeenkomst voor een jaar af en stap volgend jaar weer over naar een andere goedkope aanbieder, zodat je opnieuw een welkomstkorting ontvangt.

Pak vaker de fiets

In onze drukke levens zijn we erg gewend geraakt aan de auto als vervoersmiddel. Ook voor korte afstanden kiezen we nog vaak voor de auto, omdat deze voor de deur klaarstaat. Maar is dat altijd nodig? Juist op die korte afstanden verbruikt de auto relatief veel brandstof, en we weten allemaal hoe duur brandstof is in Nederland. Pak dus wat vaker de fiets of de benenwagen als je bijvoorbeeld langs de apotheek moet, naar de huisarts gaat of een kleine boodschap gaat doen. Je portemonnee is je er dankbaar voor, en je conditie ook.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips