De voordelen van een elektrische fiets

Je ziet steeds meer elektrische fietsen in Nederland, maar er heerst nog grote verdeeldheid over. Zo heb je aan de ene kant de mensen die het een geweldige uitvinding vinden en er veel gebruik van maken en aan de andere kant heb je de mensen die mensen met elektrische fietsen maar lui vinden. Veel mensen schaffen een elektrische fiets aan om meer te gaan bewegen, maar anderen vinden dat ze beter hun fiets zonder hulpmiddel kunnen pakken om gezond te blijven. Dat leidt tot de vraag hoe gezond de elektrische fiets nou eigenlijk is?

Elektrische fietsen voor ouderen

Tegenstanders van de elektrische fiets zullen meteen ingaan op de nadelen ten opzichte van de ‘gewone’ fiets. De elektrische fiets steunt de fietser, waardoor deze minder zelf hoeft te doen. Op de ‘gewone’ fiets beweeg je dus meer. Toch zijn elektrische fietsen van toegevoegde waarde voor mensen die minder goed ter been zijn, omdat ze eerst niet veel konden fietsen en met een elektrische fiets toch hun boodschappen kunnen doen. Of kunnen genieten van het mooie weer tijdens een mooie fietstocht. Ze gebruiken het vaak als hulpmiddel en niet omdat ze te lui zijn om te fietsen.

Langere afstanden fietsen

Hetzelfde geldt voor mensen die lange afstanden moeten fietsen om naar de supermarkt te gaan of vrienden en familie te bezoeken. Bij een afstand van meer dan 8 kilometer zijn veel mensen geneigd om de auto te pakken, maar met de elektrische fiets is ook een langere afstand prima te doen. Zo pakken mensen sneller de fiets en bewegen ze dus meer dan als ze de auto zouden pakken. Daarnaast kun je ook speciale e-bike routes uitkiezen, die langer zijn dan de gewone fietsroutes. Je fietst langer en compenseert zo de extra hulp die je krijgt van de elektrische fiets. Met deze speciale fietsroutes kom je langs cafés en eetgelegenheden waar je je fiets op kunt laten en tegelijkertijd kunt genieten van een lekker drankje of hapje eten.

Milieuvriendelijk én goedkoop

Door vaker de elektrische fiets te pakken in plaats van de auto bespaar je ook nog eens behoorlijk wat CO2-uitstoot. Je bent dus lekker milieuvriendelijk bezig met een elektrische fiets. Als de fiets ook nog eens de auto vervangt, bespaar je ook nog op veel kosten. Zo hoef je geen wegenbelasting, autoverzekering of brandstof te betalen. Goede redenen om een elektrische fiets aan te schaffen dus.

Ontspan en geniet!

Elektrische fietsen zijn lekker snel en die grote heuvel is voor jou ineens geen enkel probleem meer. Het fietsen kost een stuk minder moeite.  Dat maakt het makkelijker om te ontspannen en tot rust te komen. Voor jou geen spierpijn of zweet, maar een manier om je hoofd leeg te maken en te genieten van al het moois om je heen. De frisse lucht zorgt voor een verhoging van je creativiteit en de geur van de natuur kan de stress verlagen. Verder is bewezen dat iedere dag 20 tot 30 minuten op een elektrische fiets ervoor zorgt dat je twee keer sneller in slaap valt dan anders. Zo slaap je beter en sta je ’s ochtends ook op met een beter humeur.

Een elektrische fiets kopen of een gratis proefrit maken bij u thuis? Bekijk de mogelijkheden bij Stella: De grootste e-bike specialist van Nederland.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips