De 6 meest voorkomende plastische ingrepen bij vrouwen

Wat minder rimpels op het voorhoofd, een rechte neus of gelifte oogleden. Maar welke plastische ingrepen komen nu eigenlijk het meeste voor bij vrouwen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. De borstvergroting

Ieder jaar stijgt het percentage vrouwen die een borstvergroting doet; en dat is ook niet gek. Hoewel het een flinke ingreep is kan een borstvergroting het zelfbeeld van vrouwen in Nederland ontzettend verbeteren. De herstelperiode is gemiddeld wat langer, maar hierna kan er dan ook het hele leven vol zelfvertrouwen de deur uit gegaan worden. Het is dan ook niet voor niets de meest populaire plastische ingreep bij vrouwen in Nederland.

2. De liposuctie

Een snelle en ingrijpende manier om veel vet te verwijderen is een liposuctie. Ook deze ingreep blijft ieder jaar weer groeien in populariteit. Een liposuctie kan in sommige gevallen zelfs de enige manier zijn om op een gezonde manier op het juiste gewicht te komen; gecombineerd met voldoende beweging en een gebalanceerd dieet natuurlijk.

3. De facelift

Ook de facelift blijkt in Nederland populair; niet alleen in Amerika. Het percentage facelifts blijft ieder jaar weer stijgen. Vooral voor vrouwen op leeftijd of vrouwen die om een andere reden een facelift willen is dit een erg populaire ingreep. Het zorgt ervoor dat de vrouwen het vermogen om zich uit te drukken zoals zij dat willen weer terug krijgen, en dat maakt deze ingreep de moeite meer dan waard.

4. De neuscorrectie

Nog steeds populair is de neuscorrectie. Hoewel deze ingreep altijd al populair was, blijft de populariteit stijgen. Niet gek natuurlijk; niet iedereen is gelukkig met de neus waarmee ze geboren zijn en in sommige gevallen kan een neuscorrectie zelfs de luchtstroom door de neus verbeteren.

5. De ooglidcorrectie

Wat minder populair maar toch nog steeds groeiend in het percentage aan ingrepen is de ooglidcorrectie. Deze relatief kleine ingreep zorgt ervoor dat ze de buitenwereld weer op de juiste manier kunnen begroeten.

6. Botox ingrepen

Met botox wordt er wat meer ‘vulling’ ingespoten op plaatsen waar dit voor de aanvrager nodig is. Deze ingreep is vooral populair in het gezicht wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een erg smalle boven- of onderlip, of een slecht zichtbare botstructuur. De botox geeft meer vulling en zorgt voor een gezondere uitstraling.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips