Krachttraining geen vervanger van duurtraining

Traint u “puur” voor uw gezondheid, dan zal duidelijk zijn dat het verbeteren of op peil houden van het uithoudingsvermogen van uw hart en spieren uw primair doel is. Daarnaast zal het dikwijls belangrijk zijn, de functie van bepaalde spiergroepen te verbeteren. Men heeft al een bepaald spieruithoudingsvermogen nodig om gedurende de gehele dag een goede houding te handhaven. Dit is van belang, omdat u bij een goede houding minder snel pijn en slijtage van uw gewrichten zult ondervinden.

Zo zijn veel rugklachten te voorkomen en te verminderen door training van de kracht en het uithoudingsvermogen van rug- en buikspieren. Specifieke krachttraining heeft met name zin voor hen die meer kracht nodig hebben voor het beoefenen van hun sport. Een grote absolute kracht is voor de meesten onder ons veel minder belangrijk dan een goed uithoudingsvermogen. Ondanks dat u bij bepaalde oefeningen best eens het zweet op uw voorhoofd kunt krijgen, moet u wel beseffen dat krachttraining nooit de vervanger kan zijn, van de reeds besproken (duur)trainingsmethoden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips