Vergiftiging

Vergiftiging kan optreden als het gevolg van het eten of inhaleren van een stof die een giftige werking heeft. Bij bekende vergiften, bijvoorbeeld chloor, kan iedereen zich wel iets voorstellen. Maar ook alledaagse stoffen als tafelzout en vitaminen kunnen giftig zijn als ze in grote hoeveelheden ingenomen worden.

vergiftiging

De symptomen van vergiftiging zijn onder meer: overgeven en diarree, zweetaanvallen, convulsies en het verlies van het bewustzijn. Als u vermoedt dat er vergiftiging in het spel is, bel dan ONMIDDELLIJK met een instantie die gespecialiseerd is op het gebied van vergiften. Zij zullen u vragen hoe het met het slachtoffer is en zij kunnen u verwijzen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Volg hun instructies uiterst nauwkeurig op. Indien een dergelijke instantie zich niet bij u in de buurt bevindt, roep dan onmiddellijk medische hulp in.

Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips