Drugverslaving, behandeling en hulp

Drugverslaving is een ziekte. Het gaat de verslaafde alleen nog om het verkrijgen van zijn drug; niet eens meer om daarmee een roes te bereiken, maar alleen om de onaangename ontwenningsverschijnselen te vermijden. De behandeling is moeilijk. Het vroeg onderkennen van een verslaving kan het ergste mogelijk voorkomen.

Drugverslaving

Het vermoeden kan berusten op plotselinge of geleidelijke veranderingen in gedrag en in psychische constitutie: prikkelbaarheid, onevenwichtigheid, verlies van initiatief, depressie, verdwijnen van vroegere interessen, het afnemen van de prestaties in werkkring of op school, verlies van sociale contacten, verwaarlozing van de lichaamsverzorging en verminderde sociabiliteit (soms tot asocialiteit toe). Dergelijke symptomen kunnen wijzen op een beginnende verslaving. In ieder geval wijzen zij op een psychische storing, die om opheldering vraagt.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips