Verzorging van uw kunstgebit

Een kunstgebit kan zes maanden tot meer dan vijf jaar meegaan, afhankelijk van de vraag hoe goed het past, de toestand van de kaak, het materiaal en hoe het onderhouden wordt.

Om een kunstgebit prettig te laten zitten en lang mee te laten gaan, moet het goed worden verzorgd.
Goede verzorging is niet moeilijk, vooral niet als u de volgende aanbevelingen opvolgt.

1 Een kunstgebit moet goed passen. Als het niet prettig zit na de eerste gewenningsperiode moet u teruggaan naar de tandarts.
2 Doe het kunstgebit uit als u gaat slapen, het tandvlees heeft de tijd nodig om te herstellen.
3 Bewaar het gebit in water, waaraan zonodig reinigingsmiddel is toegevoegd. Een kunstgebit dat niet in water wordt bewaard kan kromtrekken en dat maakt het dragen onprettig. Een losse, gedeeltelijke prothese met een metalen plaat moet niet langer dan vijftien minuten in een schoonmaakmiddel weken.
4 Reinig het kunstgebit iedere dag volgens de aanwijzingen van de tandarts. Voedselresten en plaque moeten regelmatig worden verwijderd.
5 Poets en flos de overgebleven eigen tanden en kiezen iedere dag. Het is noodzakelijk om de overgebleven tanden en het tandvlees zo gezond mogelijk te houden, vooral omdat ze de steun vormen waaraan de gedeeltelijke prothese is bevestigd.
6 Reinig en masseer de mond en het tandvlees iedere dag met een borstel, een doek of de vinger. Het schoonhouden en stimuleren van het tandvlees en de weke delen van de mond is net zo belangrijk als het poetsen van de tanden.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips