Lichaamshouding

Lichaamshouding is de voortdurende werking van het lichaam tegen de zwaartekracht. Om deze kracht te overwinnen zijn altijd talrijke groepen spieren werkzaam, want de mens houdt er niet één, doch vele verschillende lichaamshoudingen op na; bij het staan, zitten en buigen, bij het gaan, lopen en springen. Het aanleren van een juiste houding kan problemen van het bewegingsapparaat voorkomen. Vooral bij het uitoefenen van bepaalde werkzaamheden is aandacht voor een juiste houding belangrijk. Veel voorkomende klachten ten gevolge van een slechte houding zijn rugpijn, nek-schouderklachten en hoofdpijn. Kun je alleen al aan iemands lichaamshouding zien hoe hij zich voelt? Welke boodschappen kun je met je houding geven? Kun je aan aan lichaamshouding emoties herkennen, of mis je daarvoor informatie?

Lichaamshouding

Een afwijkende lichaamshouding kan wijzen op een ziekteproces, zoals een beenderziekte, een gezichts- of gehoorstoornis en een spier- of zenuwziekte. Ook kan het een aanwijzing zijn voor een ontoereikende voeding.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips