Onderste luchtwegen

Tot de onderste luchtwegen behoren het strottenhoofd (larynx), de luchtpijp (trachea) en de long (pulmo). Vanuit de keel (pharynx) komt de ingeademde lucht eerst in het strottenhoofd. Het strottenhoofd kan de luchtpijp en de daarop volgende bronchiën afsluiten van de keelholte. Daardoor zijn wij in staat te hoesten.

Onderste luchtwegen

Onderste luchtwegen

Via het strottenhoofd komt de lucht in de luchtpijp, die de stam van de zogenoemde bronchiaalboom vormt. Vervolgens vertakt de luchtpijp zich in twee takken, de stambronchiën, naar de rechter en linker long, waar ze zich weer verder vertakken tot bronchiolen. Het middenrif (diafragma), dat niet direct tot de luchtwegen behoort, is de belangrijkste ademhalingsspier en ondersteunt de in- en uitademing.

Nu 20% korting op het Emma Matras

Het Emma matras is meerdere keren als beste uit de test gekomen bij de Consumentenbond. Op dit moment is het Emma matras met 20% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras 100 dagen op proef.

Bestel nu met 20% korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips