Onderste luchtwegen

Tot de onderste luchtwegen behoren het strottenhoofd (larynx), de luchtpijp (trachea) en de long (pulmo). Vanuit de keel (pharynx) komt de ingeademde lucht eerst in het strottenhoofd. Het strottenhoofd kan de luchtpijp en de daarop volgende bronchiën afsluiten van de keelholte. Daardoor zijn wij in staat te hoesten.

Onderste luchtwegen

Onderste luchtwegen

Via het strottenhoofd komt de lucht in de luchtpijp, die de stam van de zogenoemde bronchiaalboom vormt. Vervolgens vertakt de luchtpijp zich in twee takken, de stambronchiën, naar de rechter en linker long, waar ze zich weer verder vertakken tot bronchiolen. Het middenrif (diafragma), dat niet direct tot de luchtwegen behoort, is de belangrijkste ademhalingsspier en ondersteunt de in- en uitademing.

Black Friday: 30% korting op het Emma Matras

Op dit moment is het Emma matras met 30% korting te bestellen via onderstaande button. U ziet daar vervolgens staan met welke kortingscode u uw 30% korting kunt claimen. Ook met deze korting krijgt u het matras uiteraard 100 dagen op proef.

Bestel nu met 30% Black Friday korting!

- advertorial -
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips