ZIFT

De ZIFT-methode (Zygote Intra Fallopian Transfer) lijkt erg op de GIFT-methode. Volgens deze methode krijgt de vrouw hormoonpreparaten toegediend om de eierstokken aan te zetten tot de productie van meerdere eicellen. Met behulp van echografie wordt vastgesteld waar en hoeveel eitjes er zijn aangemaakt. Vervolgens wordt er een naald in de vaginawand geschoven om de eicellen, de ova, op te zuigen (aspiratie). In het laboratorium worden de ova in een reageerbuis of glazen schaaltje bevrucht met sperma.

ZIFT

Als er diverse eicellen zijn bevrucht maar nog geen celdeling heeft plaatsgevonden, worden de embryo’s, in dit stadium zygotes geheten, met behulp laparoscopie teruggeplaatst in de eileiders. Vervolgens beweegt elke zygote zich naar de uterus (baarmoeder) waar hij zich nestelt in de baarmoederwand en de ontwikkeling verder plaats heeft. Deze methode biedt bij toepassing evenveel kans op succes als de GIFT-methode. ZIFT wordt vooral gebruikt bij een spermagehalte dat te laag is voor de GIFT-procedure.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips