6x Het belang van visolie voor je gezondheid

Het is niet altijd gemakkelijk om voldoende producten te eten die gezonde omega-3 vetzuren bevatten. Dit maakt visolie een goede aanvulling voor ieder dieet. Visolie zorgt er namelijk voor dat je lichaam gemakkelijker genoeg omega-3 vetzuren opneemt. Maar wanneer visolie op de juiste manier wordt gebruikt heeft het nog veel meer krachtige voordelen voor de gezondheid.

 1. Versneld metabolisme
  Het is niet voor niets dat bij veel diëten vlees vervangen wordt door vis. Vis en visolie levert namelijk niet alleen eiwitten maar ook omega-3 vetzuren Deze vetzuren bevorderen op een natuurlijke manier de stofwisseling van het lichaam. Waar het af en toe lastig kan zijn om iedere dag verse vis te bereiden, is visolie gemakkelijk in te nemen en in verschillende gerechten te verwerken. Op deze manier kan er op een natuurlijke wijze meer lichaamsvet verbrandt worden.
 2. Vertraagt verouderingsproces
  Een van de meest bekende voordelen van visolie is dat het bijdraagt aan de vertraging van het verouderingsproces. Daarbij beschermt het ook nog eens tegen aandoeningen die veroorzaakt worden door ontstekingen. Visolie heeft invloed op de levensduur van de cellen in ons lichaam en zorgt ervoor dat deze cellen minder snel verouderen. Om die reden zie je visolie ook vaak terugkomen in verschillende anti aging voedingsmiddelen en supplementen.
 3. Ondersteunt de hersenfunctie
  Deze eigenschappen dragen ook bij aan een verbeterde hersenfunctie. Een tekort aan deze vetzuren kan leiden tot veroudering in de hersenen. Door de omega-3 vetzuren op peil te houden zorg je dat je mentale prestaties scherp blijven.

 4. Bestrijdt astmatische symptomen tijdens sport
  Het innemen van visolie kan astmatische symptomen die getriggerd worden door sportactiviteiten flink verminderen. Wanneer visolie op regelmatige wijze wordt ingenomen wordt in veel gevallen een verbeterde longfunctie ervaren.
 5. Versterkt het immuunsysteem
  Net als andere natuurlijke kruiden en geneesmiddelen versterkt ook visolie het immuunsysteem. Wanneer visolie op dagelijkse basis wordt ingenomen wordt de activiteit van witte bloedcellen ondersteund en heb je als resultaat meer energie en zit je lekkerder in je vel.
 6. Stimuleert opbouw van de spieren
  De omega-3 vetzuren in visolie kan de hersteltijd na een inspannende training flink versnellen. Daarbij ondersteunt het de opbouw en het herstel van spieren. Visolie is niet de meest directe manier om opbouw van de spieren te stimuleren, maar in combinatie met andere supplementen kan het zeker wonderen verrichten.

Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips