Rodehond

Rodehond (rubella) is een kortstondige ziekte die wordt veroorzaakt door een virusinfectie. De ziekte manifesteert zich hoofdzakelijk op de huid en symptomen omvatten huiduitslag en een ontsteking van de slijmvliezen (catarre). De incubatieperiode is zeven tot veertien dagen en de ziekte kan aangeboren afwijkingen bij kinderen veroorzaken wanneer een zwangere vrouw binnen het eerste trimester (drie maanden) van de zwangerschap rodehond oploopt.

 

Een van de lichtste acute infectieziekten, veroorzaakt door een virus. De overdracht vindt plaats door besmette personen. Vooral kinderen worden er door getroffen. De klachten bestaan uit lichte hoofdpijn, verstopte neus, lichte koorts en het tijdelijk opzwellen van de lymfeknopen in de nek. Na een dag of twee verschijnt een roodachtige huiduitslag, die in het gezicht begint en zich over het hele lichaam uitbreidt. De tijd tussen besmetting en de eerste symptomen ligt tussen de 9 en 23 dagen. Kort voor het verschijnen van de huiduitslag is de ziekte het meest besmettelijk. Wanneer een zwangere vrouw tijdens de eerste vier maanden van haar zwangerschap rodehond krijgt, kan het kind daardoor beschadigd worden.

Ondersteunende voedingsstoffen bij rodehond

Vitamines
Vitamine A en vitamine E: helpen de infectie te reduceren en stimuleren de reparatie van het weefsel.
Vitamine B complex: werkt algemeen versterkend.
Vitamine C plus bioflavonoïden: ondersteunt het afweersysteem en houdt koorts en infectie in bedwang.

Mineralen
Calcium en magnesium: nodig voor het weefselherstel.
Zink: versterkt het afweersysteem en bevordert het weefselherstel.

Kruiden
Pepermunt: het bladextract helpt symptomen te verlichten.

 
Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips