Review van het Emma Diamond kussen

Een goede nachtrust is ongelooflijk belangrijk voor je functioneren overdag. De kwaliteit van je nachtrust wordt mede bepaald door je kussen. Net als dat een goed kussen ook kan helpen bij nekklachten. Het kiezen van een kussen is niet eenvoudig. Ieder kussen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij kregen de eer om het Emma Diamond kussen uit te proberen. Al met al zijn we zeer tevreden over het kussen, dat uit verschillende lagen bestaat. Die lagen kun je verwijderen of verwisselen, waardoor je kussen de eigenschappen krijgt die jij prettig vindt. Benieuwd naar onze ervaringen met het Emma Diamond kussen? Lees dan verder!

Fabrikant Emma staat bekend om de kwaliteit

De fabrikant van het Diamond kussen, Emma, staat ontzettend goed bekend. Zo zijn de matrassen van het merk meerdere keren als beste uit de test gekomen bij onder meer de Consumentenbond. Wij hadden dan ook hoge verwachtingen van het Emma Diamond kussen. Of het kussen deze verwachtingen heeft kunnen waarmaken lees je hieronder.

Niet langer bezweet wakker worden

De fabrikant van het Emma Diamond kussen benadrukt dat je met het kussen niet langer bezweet wakker wordt. Dat hebben ook wij mogen ervaren tijdens het testen van het kussen. Dit heeft onder meer te maken met de ademende hoes. Daarnaast heeft het kussen twee verkoelende lagen van adaptief visco-schuim. Het zal je waarschijnlijk niets zeggen, maar de combinatie zorgt ervoor dat je lichaam de hitte goed kan afvoeren.

Het Emma kussen is geschikt voor iedere slaaphouding

Bijzonder aan het Emma Diamond kussen is dat het kussen uit diverse lagen bestaat. Dat zorgt ervoor dat je het kussen op basis van je eigen wensen kunt aanpassen. Het Emma Diamond kussen zou volgens Emma geschikt moeten zijn voor iedere slaaphouding. Je slaaphouding bepaalt hoe dik je kussen moet zijn. De ruggengraat en de nekwervels moeten namelijk in een natuurlijke positie ten opzichte van elkaar blijven.

Wanneer je op je zij slaapt, ontstaat er een grote afstand tussen je hoofd en schouders. In dit geval wordt aangeraden om alle drie de lagen te gebruiken. Slaap je op je rug? Dan raadt de fabrikant twee of drie lagen aan, afhankelijk van je eigen voorkeur en de hardheid van je matras. Buikslapers wordt aangeraden om slechts een laag te gebruiken. Wij hebben het kussen laten testen door een rugslaper en een zijslaper. Volgens beiden lag het kussen inderdaad comfortabel na het opvolgen van deze instructies. De rugslaper had de voorkeur voor twee lagen.

Ook je matras bepaalt welke dikte het kussen moet hebben

Emma geeft bepaalde richtlijnen mee, zodat je weet hoeveel lagen het kussen moet hebben voor iedere slaaphouding. Hoe dik je kussen moet zijn, is echter ook afhankelijk van de hardheid van je matras. Zak je met je schouders dieper weg in je matras, dan mag je kussen best wat dunner zijn. Terwijl je kussen juist wat hoger mag zijn als je een hard matras hebt waar je schouders niet ver in wegzakken. Aan te raden is dan ook om gewoon even uit te proberen hoeveel lagen je zelf nodig hebt. De richtlijnen vanuit de fabrikant vormen wel een goed uitgangspunt.

Het spelen met de verschillende lagen

Wanneer je het Emma Diamond kussen aanschaft, is het belangrijk om de eigenschappen van de verschillende lagen te kennen. Nadat je het kussen uit de verpakking haalt, zie je dat er een grijze laag is, een witte laag en een blauwe laag. De grijze laag en de blauwe laag zijn gemaakt van visco-schuim. Deze lagen passen zich iets aan naar de vorm van je lichaam. Er is ook nog een witte laag van een extra zacht schuimsoort.

De grijze laag van het Diamond kussen is extra koel. Gezien wij het kussen hebben getest op een benauwde dag, zijn wij uiteindelijk op deze laag in slaap gevallen. Het kussen lijkt inderdaad een verkoelende werking te hebben, want we werden heerlijk fris wakker. De witte laag dient vooral als middelste laag en biedt ondersteuning aan je nek en hoofd. De blauwe laag is ietsje harder dan de grijze laag. Voor ons was deze kant iets te hard om als bovenste laag te gebruiken, maar we kunnen ons voorstellen dat dit voor iemand met nekklachten ideaal kan zijn. Wij vonden het in ieder geval erg fijn om de wat zachtere lagen bovenop de hardere laag te hebben.

100 dagen proefslapen

Een van de redenen waarom wij zo’n fan zijn van Emma, is omdat Emma je de mogelijkheid biedt om het Emma Diamond kussen 100 dagen lang zelf uit te proberen. Deze optie is van onschatbare waarde. Want wij zijn wel fan van dit kussen, maar ieder lichaam is anders, misschien ervaar jij het wel totaal anders. Ook in een showroom is het altijd lastig om een goed kussen uit te testen, want aan elk kussen moet je even wennen. Het is onmogelijk om binnen een paar minuten te beoordelen hoe een kussen jou bevalt.

Ligt het kussen toch niet zo goed als je gehoopt had? Geen zorgen, dan mag je het kussen tot 100 dagen na je aankoop kosteloos retourneren. Je zit dus nooit zomaar aan je aankoop vast en krijgt zeer ruim de tijd om het risicoloos uit te proberen. Je hebt dus alle tijd om het kussen zelf uit te proberen en om te ontdekken welke lagen je het best kunt gebruiken.

Conclusie

Het is even uitvogelen welke lagen van het Emma Diamond kussen je het best kunt gebruiken en op welke kant van het kussen je het best kunt gaan liggen. Na een paar nachten waren we er echter al uit en sliepen we als een roosje. Het kussen is zeer comfortabel en werkt inderdaad verkoelend. Wij verwachten deze zomer in ieder geval niet meer bezweet wakker te worden. Duur is het Emma Diamond kussen overigens niet, op de markt zijn nog veel duurdere kussens te verkrijgen. Dat hoeft echter niets over de prijs te zeggen, zoals we tijdens het testen van het kussen hebben gemerkt.

Het Emma Diamond kussen heeft de verwachtingen zeker waargemaakt. Het kussen is comfortabel, koel en dankzij de verschillende lagen geschikt voor vrijwel iedereen. En zo niet, dan stuur je hem binnen 100 dagen gewoon kosteloos retour. Ideaal.

Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips