Tips voor het verhelpen van overtollig eelt onder de voeten

Overtollige eelt onder de voeten kan erg vervelend en pijnlijk zijn. Het kan leiden tot ongemak bij het lopen en zelfs tot eeltkloven. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te pakken en de voeten weer zacht en soepel te maken. In dit artikel delen we handige tips om overtollige eelt onder de voeten te verhelpen en weer te genieten van gezonde voeten.

Regelmatig scrubben

Een van de meest effectieve manieren om overtollige eelt onder de voeten te verminderen, is door regelmatig te scrubben. Gebruik hiervoor een milde voetenscrub en masseer deze zachtjes in op de voeten. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en maak je de huid gladder. Een andere goede optie is de droge voeten creme van Dr. Leenarts, die speciaal is ontwikkeld om de huid te hydrateren en overtollige eelt te verminderen. 

Gebruik een eeltcreme

Naast het scrubben is het ook belangrijk om een goede eeltcrème te gebruiken. Deze crèmes bevatten vaak ingrediënten die de dikke huid verzachten en het eelt verminderen. Een aanrader is eelt creme van dermatoloog Leenarts, die speciaal is samengesteld om overtollige eelt te verminderen en de huid te voeden.

Week de voeten

Een andere effectieve methode om overtollige eelt te verminderen, is door de voeten regelmatig te weken. Vul een bak met warm water en voeg een beetje zout of een voetenbad product toe. Laat de voeten ongeveer 10-15 minuten weken om de huid te verzachten. Na het weken kun je voorzichtig de eelt verwijderen met een eeltrasp en de voeten goed hydrateren.

Maak gebruik van een eeltrasp

Een eeltrasp is een handig hulpmiddel om overtollige eelt onder de voeten te verwijderen. Gebruik de rasp voorzichtig en met lichte druk om de dode huidcellen weg te schrapen. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat om te voorkomen dat je de gezonde huid beschadigt. Na het raspen is het belangrijk om de voeten goed te hydrateren met een voetencrème.

Draag comfortabele schoenen

Het dragen van oncomfortabele schoenen kan bijdragen aan de vorming van overtollige eelt. Zorg ervoor dat je schoenen draagt die goed passen en voldoende ondersteuning bieden. Vermijd schoenen met hoge hakken of smalle voorkant, omdat deze de druk op bepaalde delen van de voeten verhogen. Kies liever voor schoenen met een goede pasvorm en voldoende demping.

Bezoek een pedicure

Als het overtollige eelt aanhoudt of als je niet zeker bent hoe je het op de juiste manier kunt verwijderen, is het verstandig om een pedicure te bezoeken. Een professionele pedicure kan overtollige eelt veilig verwijderen en je adviseren over de juiste verzorging van de voeten.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips