Studie tot verpleegkundige in coronatijd

Als er iets is dat we wel hebben geleerd van de coronacrisis, is dat wel dat we de zorg meer dan nodig hebben. Al vanaf het prille begin stonden de mensen in ziekenhuizen, opnameklinieken en verzorgingstehuizen klaar voor hun mensen. Zelfs toen er nog niet eens werd gesproken over een crisis, maar het virus wel al onder ons was, gingen verpleegkundigen aan de slag om mensen die besmet waren te kunnen helpen en zo goed mogelijk te laten herstellen. De zorg is alleen al tijdens een dergelijk gezondheidsprobleem al essentieel, en daarom zijn mensen in de zorg ook altijd meer dan nodig.

Als verpleegkundige kun je op de meest directe manier je omgeving helpen. Je doet letterlijk werk om anderen beter te maken en weer als vanouds te kunnen leven, of erger te doen voorkomen. Als verpleegkundige ben jij altijd nodig en je kunt hier ook altijd een goede baan vinden, die niet alleen goed is voor de samenleving maar er ook voor zorgt dat jij kunt blijven werken en nooit in financiële problemen hoeft te raken. Maar hoe wordt je een goede verpleegkundige? Wat moet je weten en kunnen en hoe krijg je dit voor elkaar? Dit lukt door het volgen van de opleiding hbo-V bij een opleider als NCOI.

De opleiding hbo-V

Je kunt bij onder andere NCOI de bachelor volgen tot verpleegkundige. Dit doe je door de hbo-V bachelor opleiding te volgen. Hierin staat de V ook verpleegkundige. Het mooie hieraan is dat je de opleiding kunt volgen zoals jij dat wilt en wat bij jouw niveau past. Combineer de lessen met jouw dagelijkse leven en volg de opleiding tot verpleegkundige zonder dat je werk of privéleven eronder hoeft te lijden.

Tijdens de opleiding leer je alle belangrijke stof die je nodig hebt om direct als volledig verpleegkundige aan de slag te kunnen gaan. Hierbij wordt gekeken naar wat je nu moet weten en wat je als expert in de toekomst moet kennen en kunnen. Dit heeft betrekking op zowel alle kennis die je op zak moet hebben, als de vaardigheden die je onder de knie moet hebben. Je leert veel over het vak en krijgt genoeg praktijkles om ook echt te weten hoe je moet handelen in specifieke situaties. Dit kun je bij NCOI in het eigen skills lab, wat volledig is toegewijd aan het leren van het vak.

Flexibel inzetbaar

Met de opleiding hbo-V bij de Hogeschool van NCOI gaat er een wereld voor je open. De opleiding is vooral gericht op het praktijkwerk, zodat je ook daadwerkelijk wanneer je in het bezit van je bachelor diploma bent je direct aan de slag kunt gaan op de plek waar jij wilt. De keuze hierin is reuze. Zo kun je met je bachelor aan de slag gaan in een ziekenhuis, een psychiatrische inrichting, een verpleeghuis, bij de gehandicaptenzorg en in de thuiszorg. Voor iedereen die zich in wil kunnen zetten om de medemens op wat voor manier dan ook te helpen is de hbo-V van NCOI een goede start.

Bovendien kun je tijdens je studie ook al aan de slag op de verpleeglocatie waar jij wilt gaan werken. Bij de opleiding is er veel ruimte voor stages, waarin je letterlijk al aan de slag gaat bij de zorginstelling. Zo kun je alvast proeven hoe je toekomstige dagelijkse werkzaamheden eruit komen te zien en wat je kunt verwachten. Daarnaast staan zowel de opleiding als je stages goed op je cv.

Een andere wending

Om mensen op psychologisch gebied te kunnen helpen, is het belangrijk om te weten hoe je dit het beste kunt doen. Een (tegenwoordig fictieve) arm om de schouders kan al veel betekenen, maar sommige mensen hebben echt specialistische hulp nodig. Daarvoor kan jij helpen als je de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Wil jij wel helpen, maar niet als verpleegkundige? De opleiding toegepaste psychologie zorgt ervoor dat je deze kennis en vaardigheden ook in huis hebt. Door de juiste methodes direct tijdens je werk toe te kunnen passen, kun je meer mensen helpen en ook beter helpen.

Inschrijven voor de opleiding

Voor wie zich in wil zetten op het helpen van mensen en de druk op de zorg kan verminderen, is de hbo-V van NCOI de juiste plaats. Om je in te kunnen schrijven voor de opleiding hoef je alleen in het bezit te zijn van een havo-, vwo- of mbo niveau 4 diploma. Mocht je nu nog niet in het bezit zijn van een van deze diploma’s, dan is er een mogelijkheid om een speciale toets te doen om te kijken of jouw kwaliteiten al hoog genoeg zijn om de opleiding te volgen.

De opleiding bestaat uit drie grote fases waarin je je kennis en vaardigheden op verschillende vlakken verbetert. Heb je een diploma mbo niveau 4 Verpleegkundige en sta je al in het BIG-register? Dan is er ook de mogelijkheid om een verkorte opleiding te volgen. Je leert dan de belangrijkste materie in een kortere tijd en kunt dan sneller aan de slag op het hoogste niveau. Ook bepaal je, ongeacht of je de standaard opleiding of de verkorte versie volgt, wanneer je naar de lessen komt. Bij NCOI wordt er rekening mee gehouden dat je een opleiding naast je baan volgt en daardoor kun je zelf invullen hoe je de opleiding volgt.

Voor iedereen die de zorg in wil, is de eerste belangrijke stap de bachelor hbo-V bij NCOI te volgen, zodat je ook echt mensen goed kunt helpen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips