Met deze tips krijg je de zachtste huid na het scheren

Als je dagelijks scheert, herken je vast het probleem van rode bultjes die kort na het scheren ontstaan. Natuurlijk willen we allemaal dat zachte babyhuidje na het scheren, maar helaas is dit bij lange na niet altijd de realiteit. Haren groeien dan ook direct na het scheren alweer terug en als je de huid niet goed verzorgt, kunnen bultjes ontstaan. Hier kun je het volgende tegen doen.

Een gehydrateerde huid is een zachte huid

In veel gevallen ontstaan die rode bultjes na het scheren doordat de huid droog en dus niet voldoende gehydrateerd is. Eigenlijk best een makkelijke oplossing, dus. Belangrijk is om zowel voor als na het scheren de huid in te smeren met een hydraterend product. Die eerste stap, het insmeren vóór het scheren, wordt vaak vergeten. Door dit van tevoren ook te doen, worden de haren zacht. Zo wordt het een stuk gemakkelijker om de haren te verwijderen. Gebruik erna een voedende bodylotion die ook nog eens lekker ruikt, voor een heerlijk zachte huid en een lekkere geur.

Scheer nooit met alleen water. Het is verstandig om altijd iets van scheerschuim, scheergel of -olie te gebruiken. Dit maakt het proces allemaal een stuk makkelijker voor de huid, en op die manier raakt de huid niet geïrriteerd. Ook kun je, als je bijvoorbeeld haast hebt, gebruik maken van douchegel. Ook dit zal ervoor zorgen dat het mes goed over de huid glijdt en je irritaties voorkomt.

Een geschikt mes

Het is van belang dat je regelmatig jouw scheermes vervangt. In de loop van tijd wordt het mes namelijk bot en wordt het lastiger om de haren weg te halen. Dit zorgt op zijn manier ook weer voor extra irritatie en rode bultjes op de huid. Ook komen er bacteriën onder het mes te zitten, en wanneer je dit mes blijft gebruiken is dit op lang termijn slecht voor de huid. Denk er daarom aan dat je regelmatig een nieuw scheermes gebruikt. Het handigst is om een scheermes te kopen waar je de kop van kan vervangen, zodat je niet steeds jouw scheermesjes weg hoeft te gooien.

Veel mensen scheren tegen de haargroei in, omdat dit het snelste en het beste resultaat biedt. Echter weet je wellicht wel dat dit niet de juiste manier is. Je moet namelijk altijd met de haargroei mee scheren. Ga dus op bijvoorbeeld je benen niet van beneden naar boven, maar juist andersom. Ook dit voorkomt weer extra irritatie.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips