Hoe kun je gezond werken op kantoor in tijden van Corona?

Steeds meer mensen werken door de maatregelen van het kabinet vanuit huis. In principe is dit niet gezond omdat je weinig beweging zult hebben. Het acht uur lang werken vanuit thuis achter je bureau heeft hier geen positieve invloed op. Veel werkplekken zijn vanuit huis niet ergonomisch ingesteld waardoor de gezondheid van personeel alleen maar achteruit gaat. Gevolg? Een toenemende golf van personeelsleden die ziek worden en in verzuim treden. Maar hoe kun je het gezond werken in tijden van Corona dan stimuleren? Dit lees je uitgebreid in dit artikel.

Een ergonomische werkplek

Het is steeds belangrijker om een ergonomische werkplek thuis te hebben. Het hebben van een goede zithouding is namelijk enorm van belang. De meeste werknemers hebben geen goede thuiswerkplek omdat dit voorheen niet noodzakelijk was. Veel werknemers zijn van mening dat dit wel het geval is, maar in realiteit wordt het tegendeel bewezen. Gevolg? Toenemende nek en schouder klachten.

Een verkeerde instelling van een bureaustoel en een bureau zal leiden tot nek en schouder klachten waardoor je niet meer goed in staat bent om acht uur te werken. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een ergonomisch bureau in combinatie met een bureaustoel die naar jouw lichaam afgesteld kan worden. Ben jij toe aan nieuwe werkplek voor in huis om de corona tijd mee door te komen? Kijk dan eens naar de ergonomische werkplekken op Flexas.nl.

Daarnaast merk je ook dat steeds meer mensen niet meer in staat zijn om te sporten door alle corona maatregelen. Dit heeft natuurlijk een negatief impact op de gezondheid en vitaliteit van de medewerkers. Om deze reden wordt er steeds vaker vanuit werk een fiets bureau aangeboden. Hierdoor zijn medewerkers in staat om tijdens het werken alsnog actief te zijn om zo hun vitaliteit enigszins op peil te houden.

De fysiotherapie krijgt het steeds drukker

Zoals reeds beschreven nemen de schouder en nek klachten met de dag toe waardoor fysiotherapeuten het steeds drukker krijgen. Veel mensen hebben namelijk geen ergonomische werkplek wat zal leiden tot verhoging van het aantal klachten.

Naast een gezonde werkplek adviseren de huidige fysiotherapeuten steeds vaker om tijdens het werken ook een rondje te gaan lopen. Reden? Door het lopen worden in de hersenactiviteit de connecties verhoogd waardoor de creativiteit van het menselijk brein wordt verhoogd. Daarnaast zal de spijsvertering en doorbloeding in het menselijk lichaam bevorderd worden bij het lopen. Kan jij in verband met jouw functie niet de deur uit? Probeer dan tijdens een telefonische meeting een rondje in jouw woning te lopen.

Blijf veel water drinken tijdens je werkdag

Zoals uit dit artikel blijkt is het continue op je werkplek zitten niet goed voor je vitaliteit. Probeer daarom om periodiek je beker of flesje te vullen met drinken. Hierbij sla je twee vliegen in één klap. Het drinken van voldoende water op een dag is namelijk enorm belangrijk en hierbij is de aanbevolen hoeveelheid minstens twee liter op een dag. Dit is makkelijk te realiseren tijdens een werkdag. Vul twee keer een flesje als deze leeg is en je tikt de twee liter eenvoudig aan. Daarnaast zul je door het veel drinken van water ook vaker naar het toilet moeten wat uiteindelijk leidt tot meer lichaamsbeweging. Kortom, water drinken is goed voor je mentale gesteldheid, maar ook zeker voor je fysieke gesteldheid.

Nog steeds veel mensen blijven op kantoor werken

Nog steeds besluiten veel mensen om naar kantoor te gaan om te blijven werken. Dit heeft te maken met het feit dat een groot gedeelte van de medewerkers het niet meer aan kunnen om thuis te werken. Daarnaast is een groot gedeelte van de mensen ook een stuk minder productief vanwege de thuissituatie. Het hebben van kinderen kan bijvoorbeeld de productiviteit een stuk verminderen.

Ben jij iemand die vaak vanuit kantoor werkt? Ook dan is het zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden van een ergonomische werkplek. Een ergonomische werkplek moet ongeacht de situatie een must zijn voor jouw werkplek. Het is voor zowel de werknemer als de werkgever belangrijk om geen fysieke klachten te krijgen. Voor de medewerker zal dit alleen maar leiden tot meer fysiotherapeut bezoeken terwijl het voor de werkgever alleen maar meer kosten gaat opleveren in verband met verlof.

Kortom, heb jij nog geen ergonomische werkplek of merk jij dat het thuiswerken je alleen maar lichamelijke klachten oplevert? Ga dan in gesprek met je werkgever om te kijken wat er mogelijk is voor het verbeteren van de werkplek.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips