5 ideale manieren om extra magnesium binnen te krijgen

Magnesium staat alom bekend als een behulpzaam voedingssupplement die helpt onze gezondheid op peil te houden. Zou helpt het bij vermoeidheid, bij geestelijke inspanning en bevordert het de energiestofwisseling. Maar wie naar magnesium zoekt op internet wordt overspoeld met aanbiedingen en teksten die allemaal de allerbeste magnesium beloven. Helaas is dit niet altijd waar: veel magnesium is van lage kwaliteit en zal je gezondheid geen boost geven.

In dit blog zetten we daarom vijf magnesiumproducten op een rij die je gezondheid wél ten goede komen.

Magnesiumcitraat

De eerste is magnesiumcitraat: een magnesiumsoort die erom bekendstaat dat het goed wordt opgenomen door het lichaam en die met name bijdraagt aan een normale spierwerking. Citraat magnesium is namelijk ‘speciaal’ omdat bij deze vorm magnesium is gebonden aan een citroenzuurmolecuul. Waar andere, goedkope, magnesiumsoorten snel worden afgebroken door het lichaam, is dat bij magnesium citraat niet het geval. Dit komt doordat de binding met het citroenzuurmolecuul een hele sterke binding is. Hierdoor valt het gehele molecuul niet snel uit elkaar nadat het ons lichaam binnen is gekomen.

Overweeg je dus om extra magnesium te nemen en zie je op de ingrediëntenlijst dat het magnesiumcitraat betreft, dan zit je goed!

Magnesium bisglycinaat

Ook magnesiumbisglycinaat is een goede keuze. Ook deze soort wordt goed opgenomen door het lichaam en met name door de hersenen. Magnesium is bij deze soort gebonden aan twee glycine moleculen. Glycine is een aminozuur in plaats van een mineraal, zoals magnesium. Het grote voordeel hiervan is dat het lichaam magnesiumbisglycinaat herkent als een aminozuur in plaats van een mineraal en hierdoor wordt het veel beter opgenomen door het lichaam.

Door deze binding is magnesiumbisglycinaat ook in staat door te dringen tot in de hersenen. Magnesiumbisglycinaat zorgt zodoende voor een scherpe concentratie en een heldere geest! Heb jij hier ook behoefte aan, dan is deze magnesiumsoort de juiste keuze!

Magnesiumdruppels

Heb je moeite met het oraal innemen van supplementen? Vanwege de smaak of vanwege de structuur? Geen probleem, er zijn geschikte alternatieven. Eén van deze alternatieven zijn magnesiumdruppels. Deze neem wél oraal in, maar je kunt ze makkelijk toevoegen aan je thee, koffie, groentesap of yoghurt. Doordat de hoeveelheid magnesium per dosering wat lager ligt dan veel andere mangesiumsupplementen, is het wel belangrijk de druppels vaker over de dag in te nemen. Een tip is dan ook om het flesje mee te nemen naar school of werk, zodat je gedurende de dag een aantal druppels kunt toevoegen aan je drankje of eten.

Oja, ga je voor druppels, kijk dan wel of je druppels hebt met magnesium van hoge kwaliteit. Magnesiumchloride is een go, maar bijvoorbeeld magnesiumoxide is van veel mindere kwaliteit.

Magnesiumolie

Wil je helemaal geen orale supplementen innemen? Dan is magnesiumolie een goed alternatief. Dit smeer je op je huid en kun je vervolgens makkelijk uitsmeren, om het vervolgens in je huid te laten trekken. Een prettig bijkomstig effect hiervan is dat je huid er zacht en verzorgd van gaat aanvoelen.

Magnesiumvlokken

Onze laatste tip: magnesiumvlokken! Met magnesiumvlokken kun je een heerlijk verkwikkend bad nemen. Net als bij magnesiumolie krijg je een heerlijke zachte huid van een bad met magnesiumvlokken.

Ook bij magnesiumvlokken geldt weer dat je goed moet kijken naar het soort magnesium die in de vlokken zitten. Magnesiumchloride is hierbij weer de juiste keuze, terwijl je vlokken van magnesiumoxide beter kunt laten liggen in verband met de lage opneembaarheid.

Welke magnesiumsoort voor jou de beste is hangt af van je wensen en doel. Kies voor magnesiumcitraat als je magnesium voor je spieren wilt, en bisglycinaat voor een heldere geest. Wil je tegelijkertijd je huid verzorgen, dan zijn magnesiumolie en vlokken de juiste keuze. Druppels zijn handig als je gemakkelijk meer magnesium binnen wilt krijgen maar geen pillen of poeder wilt slikken. Kortom, mogelijkheden zat wanneer jij je magnesiumlevel een boost wilt geven!


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips