3 Tips om meer te bewegen

In de  huidige tijd ervaren we steeds meer druk en daarmee ook stress. Waar we vroeger van 8 tot 5 werkten, is het tegenwoordig natuurlijk heel eenvoudig om ‘s avonds nog ‘even’ een appje te sturen met een eenvoudige vraag, die eigenlijk ook prima had kunnen wachten tot de volgende dag op kantoor. Niet alleen heeft dit z’n weerslag op de vrije tijd die we hebben, maar we zien ook dat mensen het steeds lastiger vinden om te bewegen. Toch is het wel belangrijk om dagelijks de nodige beweging te krijgen om ervoor te zorgen dat je naast voldoende slaap en ook gezonde voeding, ook als het gaat om je lichamelijke inspanning bijdraagt aan een zowel mentale als fysieke gezonde leefstijl. Omdat het in deze drukke wereld steeds een grotere uitdaging wordt om even een uurtje vrij te maken om te gaan sporten, hebben we een aantal handige tips voor je, waarmee je meer beweegt, zonder dat het je ontzettend veel tijd kost.

Ga wandelen in de pauze

Wanneer je de hele dag achter je computer of laptop zit, is het belangrijk dat je ook even de benen strekt en af en toe je ogen van het scherm houdt. Dit kun je doen door iedere 30 tot 40 minuten even een kop koffie te gaan halen voor jezelf en je collega’s, maar natuurlijk ook door bijvoorbeeld even over de gang te lopen. Toch is alleen dit niet voldoende om ervoor te zorgen dat je ook na de lunch scherp blijft. Het advies is daarom dus ook om tijdens de lunch te gaan wandelen, in plaats van in de kantine te blijven zitten. Je hebt namelijk toch pauze, dus waarom niet even lekker een minuut of twintig met je collega’s een blokje om? Niet alleen is dit goed voor je gezondheid, maar zorgt het er ook voor dat je na de pauze weer vol energie aan het restant van de dag kunt beginnen.

Ga met je e-bike of normale fiets naar het werk

Woon je op een kilometer of 15 van je werk, maar ga je iedere dag met de auto naar je werk? Dan is het aan te raden om gewoon eens de fiets te pakken. Niet alleen zorg je er hiermee voor dat je de uitstoot van CO2 beperkt, in het geval van een brandstofauto, maar ben je vaak ook nog sneller. Wist je namelijk dat je, ook wanneer je op een elektrische fiets gaat, je de nodige calorieën verbrand? Daarnaast is het ook gewoon heerlijk om met een frisse wind in je gezicht op je werk te verschijnen, zodat je een stuk scherper aan de dag begint. Heb je nu geen (elektrische) fiets? Dan is het raadzaam om bij je werkgever eens na te vragen of er een mogelijkheid is tot deelname aan het fietsplan. Zo kun je met een fiscaal voordeel een e-bike aanschaffen. Zo kun je de E-bikes van Amslod eerst uitvoerig proberen en kun je er één volledig naar eigen wens laten samenstellen, zodat je prima iedere dag op de fiets naar je werk kunt.

Neem de trap in plaats van de lift

Werk je in een kantoorgebouw met de nodige verdiepingen en zit je ergens bovenin? Dan is dit de perfecte manier om wat extra te bewegen. Naast een lift, beschikken deze panden natuurlijk ook gewoon over een trap waarmee je naar de juiste verdieping kunt lopen. Door in plaats van iedere dag de lift, eens wat vaker de trap te nemen, verbrand je zonder dat je het door hebt zomaar tientallen calorieën extra per dag, zonder dat het je enorm veel extra tijd kost. Nu mag je echt wel een keer met de lift, maar probeer dit wel te beperken.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips