Brandinol

Brandinol is een geneesmiddel dat als werkzame stoffen bismutdinitraat, zinkoxide, lidocaïne, perubalsem en bronopol bevat. De zalf heeft een pijnstillende en antiseptische werking. Door de samenstelling van de zalf wordt de brandwond beschermd tegen verdere invloeden van buitenaf.

Toepassing.

Lichte brandwondjes en kleine eerstegraads verbrandingen.

Brandinol

Voorzorgen/Waarschuwing.

Niet gebruiken door personen die overgevoelig zijn voor perubalsem. Bij alle vormen van verbranding (ook die door heet water of vet) is het noodzakelijk direct na de verbranding de wonden te koelen met koud stromend water (ten minste 10 minuten). Juist als een brandwond geen pijn doet, is de verbranding dikwijls zeer diep.

Gebruik tijdens de zwangerschap.

Het middel kan zonder gevaar voor de vrucht in de zwangerschap worden toegepast.

Bijwerkingen.

Geen.

Wijze van gebruik.

De zalf dun aanbrengen en ter verdere bescherming afdekken met steriel gaas of verband.


Relevante artikelen
1 reacties
  1. Brandinol is de perfecte brandzalf. Het werkt echt geweldig. Haalt echt de brand uit de huid en dus geen pijn meer. Onbegrijpelijk dat die zalf niet meer verkocht wordt. De zalf die ik nu van de apotheek kan krijgen, werkt voor geen meter. Mijn laatste restje brandinol is bijna op, dus ik zou graag weer een nieuwe tube hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips