Bactrimel

Bactrimel is de merknaam van een geneesmiddel dat als werkzame stoffen trimethoprim en sulfamethoxazol in verschillende vormen (tabletten, siroop, injectievloeistof) bevat. Het middel is werkzaam tegen bacteriën; een groot aantal bacterie-soorten is gevoelig voor dit geneesmiddel.

Toepassing. Ontstekingen veroorzaakt door bepaalde bacteriesoorten: oorontsteking, bronchitis, longontsteking, nier- en urineweginfecties, blaasontsteking, druiper (gonorroe), maag-darminfecties.

Bactrimel

Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet worden gebruikt door mensen met ernstige leverbeschadigingen of bloedafwijkingen. Patiënten met slecht werkende nieren mogen het middel evenmin gebruiken, tenzij hun bloed regelmatig wordt gecontroleerd. Het is belangrijk veel te drinken tijdens de behandeling met dit middel.

Gebruik tijdens zwangerschap. Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen. De bijwerkingen van dit middel kunnen worden onderverdeeld in huidreacties (uitslag, roodheid, jeuk), maag-darmklachten (misselijkheid, braken, diarree) en bloedafwijkingen.

Wijze van Bactrimel gebruik. Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips