Betnelan

Betnelan is een geneesmiddel dat als werkzame stof betamethason in verschillende vormen (crème, zalf, tablet) bevat. Het is een corticosteroïd-preparaat waaraan soms het antibioticum neomycine wordt toegevoegd.

Betnelan: tabletten;
Betnelan-V: crème en zalf;
Betnelan-VN: crème + neomycine.

Toepassing.

De tabletten vinden toepassing bij: reumatoïde artritis, acuut gewrichtsreuma, astma, allergische aandoeningen, shock, chronische hartzwakte, ernstige nierafwij-kingen, colitis ulcerosa (darmzweren) en bepaalde huidontstekingen.

Betnelan

Voorzorgen/Waarschuwing.

Men moet oppassen voor het optreden van secundaire infecties.

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Wijze van gebruik.

De dosering van de tabletten wordt individueel vastgesteld. Toepassing van crème/zalf: de aangedane huid wordt één- of tweemaal daags voorzichtig bedekt met een dunne laag crème of zalf; zo nodig kan daarna een droog verband worden aangelegd. De ervaring heeft geleerd dat de vetvrije crème de voorkeur verdient bij vochtige aandoeningen, terwijl de vette iets verwekende zalf meer in aanmerking komt bij droge huidaandoeningen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips