Bisolvon

Bisolvon is geneesmiddel dat als werkzame stof broomhexine in verschillende vormen (tabletten, drankje) bevat. Bisolvon Forte bevat tweemaal zoveel actieve substantie (8 mg) als gewone Bisolvon. Het middel maakt taai slijm in de luchtpijpvertakkingen vloeibaar, zodat dit minder vast komt te zitten en gemakkelijker wordt opgehoest. Het middel begint al na ongeveer 5 uur te werken. Als door het loskomen van het slijm de luchtwegen gereinigd worden, zal het hoesten verminderen en het ademen gemakkelijker worden. Het duurt enige dagen voor dit effect optimaal wordt.

Bisolvon

Toepassing.

Hoest; aandoeningen die met hoest gepaard gaan.

Voorzorgen/Waarschuwing.

Men mag de tabletten niet gebruiken bij kinderen jonger dan 5 jaar. Daarvoor staat een oplossing ter beschikking.

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen.

De voornaamste bijwerkingen, als ze zouden voorkomen, zijn: transpireren, duizeligheid, maagklachten.

Wijze van gebruik.

De arts kan het middel in de vorm van tabletten of als een drankje voorschrijven. In het algemeen geldt voor volwassenen en kinderen boven 10 jaar: driemaal daags 1-2 tabletten.

Drankje:

naar behoefte.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips