Berotec

Berotec is een geneesmiddel dat als werkzame stof fenoterol in verschillende vormen (aërosol, inhalatievloei-stof, inhaletten) bevat. Het middel heft spasmen (krampen) van de spiertjes van de luchtpijpvertakkingen (bronchiën) op.

Toepassing.

Het couperen van een astma-aanval of het voorkómen van een dreigende astma-aanval. Voorzorgen/Waarschuwing. Het middel mag niet gebruikt worden door patiënten met een verhoogde werking van de schildklier. Voorzichtigheid is geboden voor patiënten met hartaandoeningen.

Berotec

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen.

Bijwerkingen.

Bij bepaalde patiënten kunnen de volgende neveneffecten voorkomen: tremoren (trillingen), hartkloppingen, onrust.

Wijze van gebruik.

Uw arts is verantwoordelijk voor de keuze van dit geneesmiddel. U dient daarom zijn aanwijzingen nauwkeurig op te volgen. De dosis en de wijze van gebruik worden individueel vastgesteld.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips