Benortan

Benortan is een geneesmiddel dat als werkzame stof benorilaat in verschillende vormen (tabletten, vloeistof) bevat. Het preparaat heeft een pijnstillende en koortsweren-de werking. Na toediening van het preparaat wordt het langzaam uit het maag-darmkanaal geresorbeerd en vervolgens in het bloed omgezet in acetylsalicylzuur en paracetamol.

Toepassing.

Pijnlijke gewrichtsaandoeningen, spit, rugpijn, ischias, acuut en chronisch reuma, zenuwpijn. Voorzorgen/Waarschuwing. Niet gebruiken door maagpa-tiënten; bij overgevoeligheid voor salicylzuur- of paraceta-molverbindingen; leveraandoeningen, neiging tot bloedingen. Het middel ook niet gebruiken kort voor of kort na het gebruik van alcohol. Het bloedverlies tijdens de menstruatie kan iets toenemen.

Benortan

Gebruik tijdens zwangerschap.

Over het gebruik van dit middel in de zwangerschap bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid voor de ongeboren vrucht te kunnen beoordelen. Uitsluitend gebruiken na overleg met de arts.

Bijwerkingen.

Gebruik van dit preparaat kan aanleiding geven tot maagklachten, bloedverlies in de maag of darmen en overgevoeligheidsreacties.

Wijze van gebruik.

Volwassenen: 4-8 tabletten of 10-20 ml suspensie per dag. Het gebruik van de suspensie verdelen over de dag.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips